Hario V60-02 keramický, červený
- Katalógové číslo : ESHOP_KL_1198
27.47€
Možno by sa pani Melitta Bentz divila, akým fenoménom sa jej vynález manuálne filtrovanej kávy na začiatku 21. storočia stane. Posledný rok je vo svete výberovej kávy v znamení prípravy na Hari V60. Zabudnite na naleštené espresso mašiny v popredí kaviarní. Všetka pozornosť sa teraz sústredí na tzv. Drip Bary, ktoré sú zložené z niekoľkých porcelánových alebo sklenených filtrov V60 a baristi na nich s finesou husľových virtuózov pripravujú pred zrakmi zákazníkov mikroloty z celého sveta.
PRÍPRAVA:
Množstvo kávy: 24/36 g (podľa veľkosti Dripper V60)
Hrubosť mletia: stredne hrubé (zrnitosť zodpovedá zhruba kuchynskej soli)
Množstvo vody: 240 / 360ml (podľa velkosti Dripper V60)
Teplota vody: 94 - 96 ° C (svetlejšie káva - nižšie teplota, tmavšie káva - vyššia teplota)
Papierový filter preložte asi 1cm v mieste skladu a vložte ho do Dripper V60 Dripper V60 postavte na nádobku, do ktorej budete kávu pripravovať a propláchnětehorkou vodou. Potom vodu vylejte. Do filtra nasypte kávu a zarovnajte ju poklepom dlaňou na dripper. Dripper s filtrom a kávou postavte na šálku alebo range server a umiestnite na váhu. Váhu vynulujte. Kávu zalejte cca 40g vody (tým kávu sparíme) Zapnite stopky a pomaly krúživými pohybmi zalejte kávu 2x100ml (g) vody (voda musí smerovať vždy na kávu, nie na filtračný papier) POZOR! celá extrakcie by mněl trvať 1-2 minúty. Výsledná chuť kávy bude jemná s pozvoľna nastupujúcej dochuti a miernym aróma. Filtrovaná káva vyniká komplexnosťou a možno ju piť v akúkoľvek dennú dobu. Najvýraznejší chuť vnímame pri vychladnutí na teplotu okolo 57 ° C