hmotnost: 1000 g

Ethiopia Djimmah - čerstvá káva Arabica 1000 g

  • Katalógové číslo : ESHOP_KL_207-0
Kontinent
Kategória
Chuť Detailné
Aróma
Kategória
Krajina Pôvodu
Chuť
Chuť
Odporúčaná Príprava
Spôsob Spracovania
Nadmorská Výška
Región
Skladová dostupnosť
Dočasne nedostupné

21.74€

Etiópska káva Djimmah rastie v oblastiach Illubabor a Kaffa vo výške od 1300 do 1800 metrov nad morom odkiaľ sa vyrába a vyváža asi 60000 ton kávy ročne.

Etiópia je považovaná za pravlasť kávy, existujú úvahy že slovo káva je odvodené od jednej etiópskej provincie Kaffa. V Etiópii sa káva povie "Bun" alebo "Buna", takže "Coffee Bean" je pravdepodobne poangličtená spojenie "Kaffa Bun". Ešte dodnes tu rastú kávovníky voľne. Odborníci tvrdia, že kvalitné etiópske zrná možno zaradiť medzi najlepšie na svete. Etiópia je jedným z hlavných pestovateľov Arabiky z celej veľkej produkčnej oblasti afrického kontinentu. Rastú tu všetky druhy kávovníka. Zrná sa spracovávajú suchou aj mokrou cestou. Pri mokrom spracovaní sa zrná v záverečnej fáze triedia podľa príslušnej kvality mild, soft a hard. Pričom mild značí najvyššiu chuťovú kvalitu a označenie exportného tovaru.

Najvyššie položené pestovateľské miesto v Etiópii sa volá Harar a vyrába sa tu zrná pod označením Longberry a Shortberry. Tieto zrná sú veľmi podobná jemenským zrnám Mocha. Longbery sa cení viac, pretože má jemné, vínne, výrazne korenisté aróma. Je mierne kyslastá. Známa je aj oblasť Djimah, plantáže sú vo výške 1200 m. N. M. Zrná v tejto oblasti sú označované ako Lima a babiek. Ďalšie výborná zrná pochádzajú z oblasti Sidamo, Lekepti a Salo, sú na trhu označovaná ako Džirgašeffe, čo je zároveň aj ďalším názvom pestovateľskej oblasti. Tieto zrná sú jedna z najtvrdších. Konzument by sa nemal nechať odradiť málo lákavým vzhľadom zŕn z týchto oblastí. Chuť v šálke majú totiž vynikajúce.

Rovnako ako všetky naše ostatné kávy pražíme túto kávu my. Môžeme Vám teda zaručiť úplne čerstvú, správne praženú kávu. Všetky kávy pražíme na ideálny stupeň Full city.

Etiópia Etiópia, Illubator a Kaffa

  • Kontinent: Afrika
  • Země původu: Etiopie
  • Druh kávy: 100% Arabika (Arabica)
  • Úprava kávy: Čerstvě pražená
  • Aroma: 1406|1413
  • Chuť: 1741|1743
  • Chuť detailní: Hořká - ovocná
  • Doporučená příprava: French Press
  • Způsob zpracování: suchá (natural)
  • Nadmořská výška: 1300 - 1800 m n. m.
  • Region: Kaffa