hmotnost: 50 g

Cibetková káva Kopi Luwak - Robusta 50 g

  • Katalógové číslo : ESHOP_KL_20-0
Kategória
Chuť Detailné
Krajina Pôvodu
Druh Kávy
Kategória
Aróma
Kategória
Chuť
Odporúčaná Príprava
Skladová dostupnosť
Kopiluwak: 4 ks

30.02€

Kávu Kopi Luwak (kopi - káva a Luwak znamená v indonézštine cibetka) uviedla na trh koncom devätnásteho storočia (údajne) rodina Widjaja z Jakarty. Naši Kopi Luwak kávu dovážame priamo od miestnych zberačov z plantáží Sidikalang, Sumbawa, Lampung, Jember, Sulawesi a Kintamani. Vďaka našim kontaktom môžeme zaručiť, že káva je 100% od cibetiek žijúcich vo voľnej prírode, a že káva je úplne čerstvá.

A ako vôbec niekoho napadlo piť kávu, ktorú zozbieral v cibetčím truse? "To už patrí k indonézskej kultúre," vysvetľuje Shenny Widjajaová. "Tu nepríde nazmar vôbec nič."

V súčasnosti nájdeme kávovníkové plantáže s cibetky na ostrove Bali, Sulawesi, Sumatre (Lampung) aj Jáve (West Java).

ovíjacie škvrnitý (Paradoxurus Hermafroditos) čiže cibetka je kunovitá šelma podobná mačke vážiace v dospelosti zhruba 4 kg. Je nočný tvor a živia sa prevažne hmyzom, hlodavcami, drobnými vtáky a tropickými plodmi. Cibetka je nočný tvor, ktorého možno vo dne vidieť len veľmi zriedka, a preto je veľmi ťažké monitorovať ich výskyt na jednotlivých plantážach.

Aby získali túto lahôdku, musí zberači kávy v lese pátrať po cibetčím trusu, prebrať sa ním, nájsť v ňom plody kávovníka a odstrániť obal kôstkovice z nepoškodených zŕn.

Vzhľadom na to, že kávové zrná nie sú priamo vystavené tráviacemu procesu cibetky, nie je úplne jasné, prečo by mala mať Kopi Luwak tak špeciálnu chuť. Jedna teória dokonca tvrdia, že je to spôsobené iba tým, že cibetka je odborník a vyberá si len tie najlepšie kávové plody. Pravým dôvodom však bude proces fermentácie, ktorým zrná v tráviacom trakte cibetky prejdú. Fermentovaná zrná stratí pôvodnú horkosť a po vylúpaní a praženie získajú zvláštnu jemnú chuť a príjemnú arómu.

Rovnako ako všetky naše ostatné kávy pražíme túto kávu my. Môžeme Vám teda zaručiť úplne čerstvú, správne praženú kávu. Všetky kávy pražíme na ideálny stupeň Full city.

Indonézia, JávaIndonesie, Jáva

  • Kontinent: Austrálie a Indonésie
  • Země původu: Indonésie
  • Druh kávy: 100% Robusta
  • Úprava kávy: Čerstvě pražená
  • Aroma: Ořechové
  • Chuť: hořká
  • Chuť detailní: Hořká - čokoláda
  • Doporučená příprava: Moka