Čaj Zelené Mate - Bylinný čaj

  • Katalógové číslo : ESHOP_KL_S7060
Druh Čaju
Zloženie
Balenie
Bylinky
Zdravie
Skladová dostupnosť
Kopiluwak: >5 ks

1.58€

Príprava Maté

Ako čaj
nasypať približne 4 g (2-3 lyžice) maté do kanvice a zalejete malým množstvom studenej vody tak, aby sa vytvorila "riedka kaša". Je to preto, aby sme vysokou teplotou nezničili chuť a obsah. Potom uvarte cca 250 - 300 ml vody, nechajte ju odstáť na cca 80 ° C, a potom zalejte pripravené maté a luhujte cca 5 min. Sceďte a môžete piť. Možno dochutiť cukrom alebo medom. Je možné si urobiť dopredu liter i viac, dať do termosky a piť počas dňa.

Tradične v kalabasu
K tomu potrebujete Kalabasu (nádoba z tekvice) alebo inú nádobu a bombillu (slamku so sitkom, väčšinou kovové). Nádobu naplníte asi do 2/3 maté. Potom zakryte dlaňou nádobu, otočte ju do horizontálnej polohy a jemne zatrepte, aby sa jemné časti maté dostali dospodu. Tým je väčšia šanca, že sa bombilla neupchá. Potom dajte nádobu späť do pôvodnej polohy, tak aby maté zostalo pod uhlom okolo 45 °. Následne dajte bombillu do časti, kde nie je maté. Potom maté zalejte teplou vodou (okolo 50 ° C) a nechajte ju vsiaknuť úplne do maté. Nalejte vodu cca 70 - 80 ° C teplú do miesta, kde je bombilla, a už môžete srkať cez bombillu. Po vypití až na dno môžete yerba znovu doplniť teplou vodou a to aj niekoľkokrát. Po doliatie vody už nápoj nemiešajte. Prvý nálev je veľmi silný. Potom už môžete len sedieť, dolievať vodu a užívať si.