hmotnost: 100 g

Arabica Mandheling Grade I - čerstvá káva, Arabica 100 g

  • Katalógové číslo : ESHOP_KL_181-0
Krajina Pôvodu
Aróma
Kategória
Chuť Detailné
Kategória
Aróma
Chuť
Odporúčaná Príprava
Spôsob Spracovania
Nadmorská Výška

Pestovanie kávy Arabica začalo na Sumatre v 18. storočí za holandskej koloniálnej nadvlády. Najprv bola káva rozšírená do severnej oblasti Aceh v okolí jazera Tawar, medzi ktoré patrí aj Takengon. Káva sa postupne rozširovala aj južnejšie do okolia jazera Toba (Lintong Nihuta, Dairy-Sidikalang, Siborongborong, Dolok Sanggul, a Seribu Dolok). </ P>

V minulosti káva zo Sumatry nebola predávaná s rozlíšením regiónov, pravdepodobne z dôvodu menej zreteľných rozdielov v chuti kávy. Vďaka tomu sa ujalo označenie Mandheling (Mandailing), čo je názov etnické indonézskej skupiny obyvateľstva, ktorá bola predtým zapojená do pestovania kávy. </ P>

Výnimočnosť indonézskej kávy tkvie v semi-washed (polopraný / polopromytý) procesu lokálne zvanom Giling Basah. To robí kávu plnšie a viac charakteristickú, vďaka čomu je káva veľmi príťažlivá. </ P>

U indonézskej kávy je často sklon pražiť ju na vyšší stupeň, to je zapríčinené svetlejšou farbou a zľahka strakatým vzorom. To je ale chyba a je dôležité kávu nepřepražit a ignorovať ako zelenkavú farbu, tak aj nekonzistentné farbu a skôr sa zamerať na to, akú kávu dostanete po uvarení. </ P>

Rovnako ako všetky naše ostatné kávy pražíme túto kávu my. Môžeme Vám teda zaručiť úplne čerstvú, správne praženú kávu. Všetky kávy pražíme na ideálny stupeň Full city. </ P>

Indonesia, Sumatra </ p>

Indeonesia, Sumatra, Aceh </ p>

</ p>

</ p>

</ p>

</ p>

</ p>

</ p>

</ p>

</ p>

</ p>

Popis: </ strong> </ p>

Čas od kvetov do plodov: 9 mesiacov
Produkcia (kg / ha): 1500 - 3000
Optimálna teplota: 13 až 28 stupňov Celzia
Optimálne množstvo zrážok: 1500 až 3000 mm
Nadmorská výška: 1100 až 1300 z hladiny mora (ASL)
Pôdne typy: čierna pôda / pôda tvorená mladými materiály sopečného pôvodu, obsahujúci mikro živiny, ktoré sú pre rastlinu veľmi dôležité.
Krajina pôvodu: Indonézia
Oblasť zberu: Takengon, Bener Meriah, Ungkup sambul, Sukarame, Bias, Jagung, Sabun, Pondok
Obsah kofeínu: 0,8 - 1,4%
Forma semien: jadro s jasným stredom
Charakter: kyslosť & amp; čokoláda
Spôsob zberu: strojné a ručný zber
Metóda spracovania: Semi-wash </ p>

</ p>

Špecifikácia: </ strong> </ p>

Veľkosť: 15 -19
Vlhkosť: Max 13%
Triedenie: max. 8 - 10%
Závadná hodnota: max. 11 </ p>

  • Kontinent: Austrálie a Indonésie
  • Země původu: Indonésie
  • Druh kávy: 100% Arabika (Arabica)
  • Úprava kávy: Čerstvě pražená
  • Chuť: hořká
  • Chuť detailní: Hořká - kořenitá
  • Doporučená příprava: Vacuum pot
  • Způsob zpracování: Giling Basah