hmotnost: 50 g

Arabica Mandheling Grade I - čerstvá káva, Arabica 50 g

  • Katalógové číslo : ESHOP_KL_181-0
Krajina Pôvodu
Aróma
Kategória
Chuť Detailné
Kategória
Aróma
Chuť
Odporúčaná Príprava
Spôsob Spracovania
Nadmorská Výška
Skladová dostupnosť
Kopiluwak: >5 ks

3.45€

Sledovať cenu

Pestovanie kávy Arabica začalo na Sumatre v 18. storočí za holandskej koloniálnej nadvlády. Najprv bola káva rozšírená do severnej oblasti Aceh v okolí jazera Tawar, medzi ktoré patrí aj Takengon. Káva sa postupne rozširovala aj južnejšie do okolia jazera Toba (Lintong Nihuta, Dairy-Sidikalang, Siborongborong, Dolok Sanggul, a Seribu Dolok).

V minulosti káva zo Sumatry nebola predávaná s rozlíšením regiónov, pravdepodobne z dôvodu menej zreteľných rozdielov v chuti kávy. Vďaka tomu sa ujalo označenie Mandheling (Mandailing), čo je názov etnické indonézskej skupiny obyvateľstva, ktorá bola predtým zapojená do pestovania kávy.

Výnimočnosť indonézskej kávy tkvie v semi-washed (polopraný / polopromytý) procesu lokálne zvanom Giling Basah. To robí kávu plnšie a viac charakteristickú, vďaka čomu je káva veľmi príťažlivá.

U indonézskej kávy je často sklon pražiť ju na vyšší stupeň, to je zapríčinené svetlejšou farbou a zľahka strakatým vzorom. To je ale chyba a je dôležité kávu nepřepražit a ignorovať ako zelenkavú farbu, tak aj nekonzistentné farbu a skôr sa zamerať na to, akú kávu dostanete po uvarení.

Rovnako ako všetky naše ostatné kávy pražíme túto kávu my. Môžeme Vám teda zaručiť úplne čerstvú, správne praženú kávu. Všetky kávy pražíme na ideálny stupeň Full city.

Indonesia, Sumatra

Indeonesia, Sumatra, Aceh

Popis:

Čas od kvetov do plodov: 9 mesiacov
Produkcia (kg / ha): 1500 - 3000
Optimálna teplota: 13 až 28 stupňov Celzia
Optimálne množstvo zrážok: 1500 až 3000 mm
Nadmorská výška: 1100 až 1300 z hladiny mora (ASL)
Pôdne typy: čierna pôda / pôda tvorená mladými materiály sopečného pôvodu, obsahujúci mikro živiny, ktoré sú pre rastlinu veľmi dôležité.
Krajina pôvodu: Indonézia
Oblasť zberu: Takengon, Bener Meriah, Ungkup sambul, Sukarame, Bias, Jagung, Sabun, Pondok
Obsah kofeínu: 0,8 - 1,4%
Forma semien: jadro s jasným stredom
Charakter: kyslosť & amp; čokoláda
Spôsob zberu: strojné a ručný zber
Metóda spracovania: Semi-wash

Špecifikácia:

Veľkosť: 15 -19
Vlhkosť: Max 13%
Triedenie: max. 8 - 10%
Závadná hodnota: max. 11

  • Kontinent: Austrálie a Indonésie
  • Země původu: Indonésie
  • Druh kávy: 100% Arabika (Arabica)
  • Úprava kávy: Čerstvě pražená
  • Aroma: 1408|1414
  • Chuť: hořká
  • Chuť detailní: Hořká - kořenitá
  • Doporučená příprava: Vacuum pot
  • Způsob zpracování: Giling Basah
  • Nadmořská výška: 750 – 1500 m n. m.
  • Odrůda: Catimor, Typica
  • Region: Batak, Sumatra